Hypotheekoverzicht juni

De maand is weer voorbij en gisteren werden de hypotheeklasten weer afgeschreven van onze betaalrekening. Mooi weer eens tijd om de balans op te maken.

Annuïteitenhypotheek 1

Op dit deel van onze hypotheek deden we de grootste extra aflossing. Deze bedroeg €205,16. Samen met de reguliere aflossing uit de annuïteit daalde dit hypotheekdeel met €310,45. De aflossing zorgt voor een daling van de maandlasten met €1,05. Dat is een cent grotere daling dan de bank ons bij de aflossing voorspiegelde. Dit bedrag lossen we volgende maand extra bovenop de €205,16 van deze maand.

Annuïteitenhypotheek 2

We deden voor de vierde keer ook een extra aflossing op dit deel van de hypotheek. We losten €100,96 extra af.  Samen met de reguliere aflossing uit de annuïteit. die bedroeg €157,80, losten we dus €258,74 af op dit hypotheekdeel. Deze maand deden we aflossing die €50 hoger ligt dan de normale methodiek. We deden dat om geheel op schema te komen voor ons extra aflossingendoel. De aflossing zorgt voor een daling van de maandlasten met €0,64. Ook hier was de daling van de lasten een cent hoger dan verwacht. Volgende maand lossen we weer €50 minder af zodat we weer op ons gewone schema zitten. Wel tellen we de besparing aan maandlasten van de aflossing van deze maand er weer bij op.

Wil je meer lezen over de extra aflossingen van deze maand dan kan dat in deze blogpost. Onze hypotheeklasten exclusief de inleg in de spaarhypotheek daalden hiermee onder de €700 per maand dat is dan wel een mooie mijlpaal.

Spaarhypotheek

We legden weer braaf de maandelijkse €133 in, in het spaardepot. Samen met de rente over het spaarsaldo en minus de kosten die de verzekeraar rekent, steeg het spaarsaldo met zo’n €198, hetzelfde bedrag als in mei erbij kwam. Veel preciezer kan ik dat op dit moment nog niet zeggen, aangezien het saldo dat wij te zien krijgen via internetbankieren een maand achter loopt.

Totaal

Alles samen daalde onze bruto hypotheek met €569,74. Dat is een daling die €1,40 hoger is dan vorige maand zonder dat we een cent meer betaald hebben. Wanneer je ook het spaarsaldo uit ons spaardepot meerekent, daalde onze nettohypotheek met €767,19.

We hebben op dit moment iets meer dan €38.000 afgelost sinds we onze hypotheek afsloten in oktober 2013. Dit is  18,5% van de toenmalige hypotheek. Verder hebben we 13,7% van het totale hypotheekbedrag gespaard in de spaarhypotheek. Samen hebben we nu 32,6% van het originele hypotheekbedrag op één of andere manier afgelost. We naderen dus langzaam maar zeker de drempel dat eenderde van ons huis ook echt van ons is. Dat is mooi grafisch weergegeven in het plaatje bovenaan. Als is met de huidige marktwaarde al meer dan de helft van ons huis van ons..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.