Hypotheekupdate november: Drie mijlpalen bereikt

December is intussen begonnen en ook de hypotheekbedragen zijn weer afgeschreven. Naast de reguliere bedragen werd er €500 extra afgeschreven van de extra aflossing die we opgegeven hadden. In totaal werd er net geen €1.200 afgeschreven van onze betaalrekening.

Door de extra aflossing op de aflossingsvrije hypotheeken de reguliere annuïtaire aflossing daalde onze bruto hypotheek met ruim €600 tot onder de €175.000. Rekenen we het opgebouwde vermogen in de spaarhypotheek mee dan komt onze netto hypotheek uit onder de €150.000. Twee mooie mijlpalen.

Met de extra aflossing van deze maand bereikten we zelfs nog een derde mijlpaal. We hebben dit jaar nu ruim €20.000 extra afgelost. We mogen nog €500 boetevrij extra aflossen en dat zullen we deze maand ook nog gaan doen.

Ons totale hypotheekoverzicht kun je hier vinden, het overzicht van al onze extra aflossingen vind je hier.

Hoe gaat het met jullie hypotheek?

6 antwoorden op “Hypotheekupdate november: Drie mijlpalen bereikt”

 1. Ik heb net naar mijn hypotheek stand gekeken. In januari kan ik weer 10% aflossen. Ik heb daarna nog 20000€ te gaan. Ik dacht dat ik misschien meer zou aflossen in januari, maar de boete is 348€ en dat vind ik zonde. Dus nu spaar ik ijverig het hele bedrag bij elkaar en los op schema (van de bank) af. Annuitair en iedere januari een extra 10%. Mijn hypotheek was 396€ in 2013 en in januari word dit 188€.ik vind dit heel motiverend werken
  Ik gebruik het verschil ook om af te lossen. – Marjolein

 2. Ook wij hebben een fikse aflossing gedaan. Het blijft goedkoper om geen hypotheek te hebben, dan wel, ondanks wet Hillen en andere ideeën die slecht zouden zijn voor aflossers. Wij hebben nu nog een hypotheek van 60.000, op een huis van 177.500 waarde. De lasten zijn nu net onder de 100 p/m gezakt en dat voelt fijn.

 3. Hier nog 9 maanden!
  Nettorente 250 en Spaarpremie 80
  + Orv 3 = 333 p/mnd
  Spaarpot spaarhypotheek levert maandelijks 400 aan rente op.
  Lekker uitzitten die laatste mnd.

 4. Mijn goede voornemen voor 2017 heb ik op 1 december voltooid. Mijn hele hypotheek is helemaal afgelost! Nieuw plan voor 2018: Genoeg sparen om andehalf jaar van te kunnen leven :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.