Hypotheekupdate oktober

Onze hypotheekupdate is vanaf deze maand wat anders dan hiervoor. Ons aflosfonds, en de aflossingen daarop zullen ook een plekje krijgen.

Annuïteitenhypotheek 1

Op dit deel van onze hypotheek deden we de grootste extra aflossing. Deze bedroeg €208,34. Samen met de reguliere aflossing uit de annuïteit daalde dit hypotheekdeel met €315,09. De aflossing zorgt voor een daling van de maandlasten met €1,07. Over een aantal maken we de 10% boetevrije aflossing op dit hypotheekdeel compleet.

Annuïteitenhypotheek 2

We deden voor de vierde keer ook een extra aflossing op dit deel van de hypotheek. We losten €52,26 extra af.  Samen met de reguliere aflossing uit de annuïteit  losten we dus €210,76 af op dit hypotheekdeel. De aflossing zorgt voor een daling van de maandlasten met €0,33. Vanaf de komende maand kunnen we iets meer op dit leningdeel gaan aflossen.

Wil je meer lezen over de extra aflossingen van deze maand dan kan dat in deze blogpost.

Spaarhypotheek

We legden weer braaf de maandelijkse €133 in, in het spaardepot. Samen met de rente over het spaarsaldo en minus de kosten die de verzekeraar rekent, steeg het spaarsaldo met zo’n €200, hetzelfde bedrag als in juli erbij kwam. Veel preciezer kan ik dat op dit moment nog niet zeggen, aangezien het saldo dat wij te zien krijgen via internetbankieren een maand achter loopt.

Totaal

Alles samen daalde onze bruto hypotheek met €525,85.  Wanneer je ook het spaarsaldo uit ons spaardepot meerekent, daalde onze nettohypotheek met €725,85.

Box 3 hypotheek

Dat is buiten onze nieuwe box 3 hypotheek. Daar werd deze maand nog niet regulier op afgelost. De totale hypotheek steeg hierdoor met een kleine €30.000.

We hebben op dit moment iets meer dan €40.000 afgelost sinds we onze hypotheek afsloten in oktober 2013.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.