Ik ben zwak

Exact twee weken geleden bekende ik dat we (ik) wat te hard van stapel waren gelopen op het beleggingsvlak. We gingen voorlopig een beleggingsstop invoeren om ons meer te richten op het aanvullen van de buffer. Nu moet ik jullie bekennen dat ik dat toch wel zeker 13 dagen heb volgehouden.

Een echt koopje

Toen ik gisteren aan het eind van mijn werkdag even onze beleggingsportefeuille bekeek werd ik verrast met een wel heel stevige min van 2% op de waarde van gehele portefeuille. Dat bleek veroorzaakt door slechts één van mijn posities, Abbvie (ABBV). Die hadden een overname aangekondigd die blijkbaar bij heel veel aandeelhouders niet lekker viel. Het aandeel stond op dat moment zo’n 14% in de min.

Ik zocht even bij een aantal bronnen die ik raadpleeg over dividendgroei aandelen en vond geen negatieve analyses over de overname en wel een positivieve (of 2).

Ik besloot daarop onze positie iets uit te breiden met 5 aandelen. Ik kocht de aandelen voor $67 per stuk, terwijl de gemiddelde aanschafprijs tot nu toe net boven de $80 lag. De transactie kostte ons in totaal €294,75. We brachten hiermee de gemiddelde aankoopprijs terug naar $78, de prijs die de aandelen hadden voor de aangekondigde overname. Verder hebben we nog een order staan voor als het aandeel onder de $65 komt om nog 5 aandelen bij te kopen. Of die order uitgevoerd zal worden hangt af hoe de reactie van beleggers op de overname zal zijn na een nachtje slapen.

Met de betaalde prijs leveren deze 5 aandelen ABBV ons een dividendrendement op van 6,4%. En in totaal leveren deze 5 aandelen ons een verwacht jaarlijks dividend op van netto €16,02. Aangezien ABBV dit jaar nog 2x dividend zal betalen zal dat voor dit jaar de helft aan extra inkomsten betekenen.

Wat moeten we er nou mee?

Ik worstel nog wel een beetje met mijn zwakte. Heb ik nu een hele goede koop gedaan of zou ik de aandelen toch weer op korte termijn van de hand moeten doen om me aan mijn plan cq. voornemen te houden? Of wacht ik een sterker herstel af en verkoop dan een lager aantal aantal dat wel in harde euro’s evenveel oplevert. Dan hebben we netto niets geïnvesteerd en wel hogere dividendinkomsten dan voor de aankoop.

In ieder geval houden we ze tot half juli want dan gaat het aandeel ex-dividend. En die inkomsten hebben we dan maar weer binnen..

Hebben jullie ook wel eens van die momenten van zwakte?

7 antwoorden op “Ik ben zwak”

 1. Zwakte of gewoon gebruik gemaakt van het juiste momentum?

  Ik zie het meer als het tweede…. 😉 Ik ga ook maar eens kijken of ik nog wat kapitaal bij elkaar kan krijgen.

 2. Heel herkenbaar👍

  Wel dapper dat je nu al durft te kopen. Ik neem dat je dan ook in beeld hebt Hoe Abbv deze enorme schuld de komende tijd gaat aflossen? Dus volgens jou geen dividendverlaging?

  Ik hoor dat graag, want dan koop ik binnenkort ook bij.😉

  Nogmaals dapper dat je nu al tegen de markt in koopt. Ik wacht op meer duidelijkheid.

  1. Eem glazen bol heb ik natuurlijk niet. Dus adviezen geef ik ook niet. Ik ben lid van Suredividend.com en die stuurden gisteravond nabeurs een mail naar leden waarin ze punt voor punt uitlegden waarom de fundamentele zaken eigenlijk verbeteren door deze overname, zelfs als je kijkt naar de verdunning door het uitgeven van extra aandelen. Dat laatste was ook eigenlijk het enige minpuntje, dat ze de aankoop niet geheel met cash deden. En vooral dat hun productrange hierdoor veel meer in balans komt ipv de bijna totale afhankelijkheid van Humira op dit moment.

 3. Ik ben om. Als ze eind van de maand nog zo laag zijn, koop ik er ook een paar bij. Lekker dividendrendement en af en toe moet je een gokje wagen.

  ik ga sowieso bestaande posities uitbreiden om daar een beetje volume te krijgen.

 4. Jemig wat een herkenbaar artikel. Na mijn koopstorm de afgelopen weken had ik mij ook voorgenomen om even een adempauze in te lassen. Zojuist kon ik het echter toch niet laten en heb ook 5 aandelen ABBV bijgekocht voor $68.

 5. Herkenbaar hoor. Het lijkt soms wel een beetje een verslaving, koopjes zoeken, inslaan en zien hoe het dividend groeit.
  De AbbVie analyse lees ik nog door, het lijkt me dat het management niet zomaar een overname doet van 63 miljard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.