Ik ga voor een miljoen

Een tijdje terug las ik een blog van Healthnerd. Helaas herkende ik mezelf maar al te goed in de pieken en dalen die hij beschreef op het gebied van gezond(er) eten, letten op het gewicht en voldoende bewegen. Bij mij ging (gaat) het net zo. Ook schreef ik gisteren nog over het feit dat ik met mijn afvalddoel voor dit jaar nog niets ben opgeschoten.

Vandaar dat ik mezelf ook weer een schop onder de kont heb gegeven. Zo reed ik twee weken geleden met veel beter getrainde collega’s een rondje op de racefiets door het Groene Hart. De geplande ronde was 85 kilometer, maar na 60 kwam de man met de hamer en heb ik een kortere route terug naar kantoor genomen en kwam zo tot 67 km. Eigenlijk vond ik dat rondje fietsen wel heerlijk.

Nadeel van dat fietsen is dat er zoveel vrije tijd in gaat zitten. Wil ik echt het gevoel hebben dat ik wat gedaan heb ben ik al gauw minimaal 2 uur onderweg, zelfs in deze zeer gebrekkige conditie. En die tijd gun ik mezelf maar heel lastig; Er is altijd wel wat te doen rond het huis en ook besteed ik graag tijd met de kinderen.

Hardlopen daarentegen geeft me veel sneller dat gevoel dat ik goed ben bezig geweest. Echter is de conditie nu op een dieptepunt en moet ik echt weer heel rustig gaan opbouwen met dat hardlopen. Dat ga ik zeker doen. Proberen voor onze vakantie weer een kleine basis te leggen en zodat ik dan op onze bestemming mooie rondjes door de natuur kan doen.

Maar hoe zit het dan met dat miljoen? Zoals je nu misschien wel vermoedt gaat dat niet om euro’s, maar om stappen. Ik heb mezelf als doel gesteld om een miljoen stappen te zetten in maximaal 100 dagen. Dat betekent gemiddeld 10.000 stappen per dag. De challenge is gisteren begonnen en loopt uiterlijk tot 15 oktober. Ik leg mezelf daar wel een paar spelregels bij op:

  1. Het minimum aantal stappen per dag is 10.000. Dat betekent dat ik sowieso eerder klaar ben dan 15 oktober, want elke dag exact 10.000 stappen is wel een uitdaging
  2. Hoe ik aan de stappen kom is niet belangrijk. Is dat hardlopend, wandelend, hinkelend of door op de trampoline te springen dat maakt niet uit.
  3. Mocht ik s avonds nog een rondje moeten wandelen om aan het minimum aantal te komen dan moet die wandeling minimaal een half uur zijn. Voor 10 minuten naar buiten vind ik namelijk eigenlijk de moeite weer niet.

Zo liep ik gisteravond dus mijn eerste avondwandeling in een hele lange tijd. Ik liep 4 kilometer en kwam zo op een totaal van 10.420 stappen.

Daarnaast heb ik ook wat maatregelen tegen mezelf genomen op het gebied van calorieëninname oftewel eten en drinken. Maar daar schrijf ik binnenkort wel eens wat over.

Ik heb dus nog geen drastische maatregelen genomen door een personal trainer aan te stellen zoals Healthnerd, maar ik sluit niet uit dat ik dit zal doen als deze poging mijn niet helpt op weg naar een nieuw pseudoniem: Mr VetVrij….

4 antwoorden op “Ik ga voor een miljoen”

  1. Goed voornemen! Fietsen kost inderdaad erg veel tijd. gelukkig kan ik het met werk combineren (30 km enkele reis), zo bespaar ik een lange autorit.

  2. Welkom bij de club! En VetArm is ook goed, Vetvrij is ook weer zo extreem. Alhoewel wij financiele bloggers natuurlijk erg voorzichtig zijn met het begrip ‘arm’….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.