Inkomensstijging van 12%

In de hoop om een overname te voorkomen, maakte Unilever vandaag bekend welke maatregelen ze gaan nemen om het bedrijf aantrekkelijker te maken voor hun aandeelhouders.
Zo willen ze een heleboel margarine-merken verkopen, gaan ze sneller en meer bezuinigen en gaan ze ook het dividend flink verhogen.

Wij zijn ook aandeelhouder van Unilever. En we hebben de aandelen vooral gekocht voor dat dividend als passief inkomen.
Unilever geeft aan dat ze het dividend dit jaar met 12% gaan verhogen. Dat is ongeveer 15 cent per aandeel per jaar op de €1,28 die ze over 2016 uitkeerden.

Met de 45 aandelen die wij in ons bezit hebben betekent dat voor ons een inkomensstijging van €6,91 bruto. Daar moet de dividendbelasting dan nog van af.

Met de stijging komt het dividendpercentage uit op ongeveer 3% op basis van de huidige beurskoers. Als we het vergelijken met de prijs waarvoor wij de aandelen gekocht hebben, is het percentage ongeveer 3,7%. Dat levert dan toch een stuk meer op dan op al onze spaarrekeningen.

9 antwoorden op “Inkomensstijging van 12%”

  1. Beetje een rare opmerking… Wellicht hebben veel personeelsleden van Unilever ook wel aandelen van Unilever. Zo gaan zij er dus ook op vooruit.

   Ik heb ook aandelen Unilever en hoewel het sneu zou zijn als ze gaan snijden in personeel of in salarissen, dat is aan de directie van het bedrijf.

   Wat denk je dat er gebeurt als KHC Unilever overneemt? Dan kun je er donder op zeggen dat er veel arbeidsplaatsen verloren gaan om synergie voordelen te behalen.

   Het is dus niet zo zwart-wit…

  2. Vanuit het oogpunt van een medewerker die zijn of haar baan verliest vind ik dat je best mag zeggen dat je hoopt dat dat niet gebeurt toch?
   En het klopt dat je zegt dat wanneer KHC de boel had overgenomen de schade waarschijnlijk veel groter zou zijn

  3. Natuurlijk mag je dat zeggen, maar daar is helemaal geen sprake van. Vandaar dat ik het een beetje een vreemde reactie vond. Nergens in het artikel wordt gerefereerd naar een verlaging in personeelskosten of het verlies van arbeidsplaatsen.

 1. en over Unilever betaal je trouwens geen dividend belasting… Is een Brits / Nederlands bedrijf en dus vrijgesteld van dividend belasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.