Twee extra aflossingen deze maand

Gisteren werd mijn salaris gestort. Naast dat dat betekent dat alle verschillende spaarrekeningen aangevuld worden volgens het “pay yourself first”-principe is het ook de dag dat we weer een extra aflossing op de hypotheek doorgeven aan de bank.

In tegenstelling tot de afgelopen 2 maanden losten we niet op maar één hypotheekdeel af, maar op beide annuïtaire hypotheekdelen. We losten volgens de sneeuwbalmethode €202,04 af op het annuïtaire deel met de hoogste rente. Hierdoor dalen de hypotheeklasten op dit deel met €1,03.

In totaal hebben we dit jaar nu €653,05 extra afgelost op onze hypotheek. We liggen iets achter op schema voor ons doel van €3.000 aan extra aflossingen dit jaar. Onze aflossingen kun je bekijken op onze aflossingenpagina. Wil je ons hypotheekoverzicht zien dan kan dat hier.

Op het andere annuïtaire deel, onze oude aflossingsvrije hypotheek, losten we €50 af. Dit levert een besparing op de lasten van 31 cent op. In totaal dalen onze hypotheeklasten met €1,34.

Deze besparing tellen we volgende maand weer op bij de extra aflossingen. Onze totale hypotheeklasten blijven dan gelijk, maar het aandeel vrijwillige extra aflossing wordt weer wat groter.

Hebben jullie nog extra afgelost op de hypotheek deze maand?

2 antwoorden op “Twee extra aflossingen deze maand”

  1. nog steeds geen extra aflossingen hier. nu 3 jaar een hypotheek. dit jaar investeren we in zonnepannelen, andere tuinset (marktplaats), parasol (mp)en een zonnescherm (Nieuw).. ook wil ik graag eerst duo verder aflossen. mogelijk beslissen we daarna om juist meer te beleggen bij binck ipv aflossen omdat het rendement vrij laag is met een annuitaire hypotheek met 2,65 % rente en nhg (dus de rente wordt ook niet lager) maar goed, de drang om extra af te lossen wordt dus minder 😉 door andere keuzes te maken die ook goed voelen. verder is t afwachten wat eventuele extra verwachte of onverwachte kosten zijn dit jaar en de inkomsten (vanaf augustus/september nog onzeker voor mij omdat er 2 opvangkindjes 4 worden, waarvan 1 stopt en 1 dus veel minder uren afneemt.. ; ) )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.