Keuzes maken

Soms vinden wij het lastig om keuzes te maken. Dat geldt op diverse gebieden bijvoorbeeld sociaal. Kiezen we bij 2 verjaardagen op 1 dag om maar naar één toe te gaan, of wringen we ons in allerlei bochten (en rijden we heel veel extra kilometers) om toch overal bij te kunnen zijn.

Zo ook financieel. We willen, aflossen, sparen, beleggen en het liefst ook nog behoorlijk wat leuke dingen doen. En we weten ook wel dat alles niet altijd zo snel kan als we zouden willen, maar toch…

Als grote uitgave voor dit jaar hadden we de tuin gepland staan. Dat hebben we ook mooi volgens plan gedaan, ook al viel het uiteindelijk wat duurder uit dan we begroot hadden. En voor de rest zouden we sparen en aflossen. Zie hiervoor ook de doelen voor 2016.

Een ander gekoesterde wens sinds we hier wonen is om de meubels in de woonkamer te vervangen. Toen we hiernaartoe verhuisden hebben we wat meubels uit het oude huis meegenomen, maar niet alles. We moesten wat meubels achter laten omdat we het oude huis een tijdje gemeubileerd verhuurd hebben en het bankstel was bijvoorbeeld te massief voor de nieuwe woonkamer.

We hebben toen het bankstel van een tante voor een paar tientjes overgenomen. Al met al zijn de meubels een soort ratjetoe en van alles wat, wat ook allemaal net niet lekker bij elkaar past. Het vervangen van deze meubels hadden we voor 2017 op de planning staan. In november 2015 hebben we onze eettafel al vervangen omdat de oude bijna instortte.

Echter, zien we wat noodzaak om dit naar voren te halen. Zo begint een deurtje van het dressoir wel heel erg scheef te hangen en heel hard te wiebelen als hij open gedaan wordt. Ik heb het scharnier dat het veroorzaakt al wel eens opnieuw vastgezet, maar nu zit het dus weer los. Met een kleine meid die vaak wat uit dat deel van het dressoir nodig heeft, is het natuurlijk wachten totdat de vrij massieve deur een keer op haar voeten valt.
Ook de banken beginnen echt door te zitten. Nu zijn die intussen ruim 15 jaar oud, dus heel gek is dat niet.

We hebben dus besloten om dit jaar al onze meubels te gaan vervangen. Twee weken geleden zagen we in een folder een hoekbank staan die helemaal naar onze smaak en wensen was en hebben die dus besteld. Levertijd 10 weken dus half november wordt die geleverd. Behandeld tegen vlekken met 5 jaar garantie op zowel vlekken als de constructie.

In dezelfde serie van de eettafel is er ook een tv-meubel en een salontafel die helemaal naar onze smaak zijn. Die hebben een veel kortere levertijd dus die bestellen we pas in oktober. Het dressoir komt niet meer terug, maar voor de opbergruimte die we daarmee gaan  missen moeten we nog wel wat vinden. Daar zijn we dus hard naar op zoek.

Passen jullie je (financiële) planning an?

5 antwoorden op “Keuzes maken”

  1. Zeker wel. Vorig jaar zijn zowel man als ikzelf flink afgevallen. Ons oude bed lag al niet zo denderend meer maar na het afvallen werd dit erger. We hebben toen een nieuw bed gekocht (stond eigenlijk pas voor 2018 op de planning). We kochten een fijn bed en dan ben je ook wel wat kwijt, maar slapen nu heerlijk. Iedere cent waard. Nu hadden we een flinke meevaller eind van vorig jaar dus hoefde de spaarrekening niet zo erg te bloeden.

  2. Als het moet wel hoor! Uiteindelijk leef je nu toch ook en zolang je het grote plaatje in beeld houdt (als in: niet van maand tot maand leven en geen spaargeld hebben), zit je volgens mij goed. Even kort door de bocht; ik wil juist veel geld en weinig kosten hebben om vrijheid te hebben. Als ik mezelf dan overal in beperk, ook in dingen die ik belangrijk/mooi vind, dan streef ik mijn eigen doel juist niet na.

  3. Ja continue. haha. Maar de hoofdlijnen blijven hetzelfde. Maar bijvoorbeeld onze buren willen een nieuwe schutting, en daar hebben wij echt geen zin om nu geld aan uit te gaan geven. En volgend jaar ook niet eigenlijk. We vermoeden dat hij nog best 2 jaar kan blijven staan. Zij willen het vooral mooier hebben, en een andere poort want die van hen is rot. Die van ons nog niet. Tja, voorlopig is het hun wens, en blijven wij die afhouden. Toch zullen we er wel ooit geld in moeten gaan investeren, ook al willen we niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.