Meer huizen verkocht voor een hoger bedrag

De afgelopen week stonden er weer twee berichten in de media die er de laatste tijd bijna elke maand staan:

In augustus werden 4% meer huizen verkocht tegen gemiddeld een 7,8% hogere prijs. Dat betekent dat er ruim 12% meer omzet was op de huizenmarkt.
Ten opzichte van het dieptepunt in 2013 ligt de gemiddelde verkoopprijs zo’n 21% hoger, maar gemiddeld genomen ligt de verkoopprijs nog steeds zo’n 5% onder de top in 2008. Al worden de huizen in heel wat plaatsen al voor hogere bedragen verkocht dan toen. Er zijn ook regio’s waar de verkoopprijzen veel minder dicht in de buurt van de top liggen.
Er werden vooral meer vrijstaande huizen verkocht, terwijl apartementen zelfs iets minder verkocht werden. In heel Nederland, op Noord-Holland na, werden meer huizen verkocht dan vorig jaar.
Bij ons in de wijk vliegen de woningen als warme broodjes over de toonbank. Dus dat past goed in het beeld. Een vriend van ons was op zoek naar een woning in onze wijk en was met 15 andere mensen/stellen op één van de twee open dagen. Het huis werd uiteindelijk zo’n €60.000 boven de vraagprijs verkocht (op een vraagprijs van €275.000). Je zou dus kunnen zeggen dat onze wijk een voorbeeld is van een op hol geslagen woningmarkt.
Binnenkort komt er vermoedelijk in onze straat een huis in de verkoop. Bij het huis dat is leeggehaald door de deurwaarder zagen we deze week een makelaar een rondje doen. Waarschijnlijk gaat de verhuurder het huis in de verkoop doen. Zo hebben wij overigens ook ons huis gekocht, van dezelfde verhuurder (het huis was niet leeggeruimd door de deurwaarder).
Vliegen de huizen bij jullie in de buurt ook als warme broodjes over de toonbank?

4 antwoorden op “Meer huizen verkocht voor een hoger bedrag”

 1. Woon in een dorp in het noorden van het land. De huizen staan hier lang te koop. Er zijn soms wel huizen die heel snel verkocht worden, maar de meesten staan wel langer dan een half jaar te koop.

 2. Hier in ons dorp (Zuid Holland) vliegen de huizen ook van de ene eigenaar naar de andere eigenaar.

  Ook de prijzen schieten omhoog. Ik ken mensen die hadden via Facebook hun huis te koop gezet en binnen een week hadden ze hun huis verkocht…. ver boven hun vraagprijs.

  Natuurlijk heerlijk, maar het is weer het typische voorbeeld van een bubbel die alsmaar groter aan het groeien is.

  Mijn/ons motto is dan ook, om te zitten waar we zitten en onze woonkosten verder te verlagen, want we hebben genoeg ruimte voor ons vieren. ����
  Daarom zijn we heel blij dat we 10 jaar geleden onze keuze hebben gemaakt en daar nu nog steeds achter staan. ����

 3. In mijn wijk in Amsterdam staan nu 4 huizen te koop. De rest is allemaal verkocht onder voorbehoud. In mijn gebouw is niets te koop. Toen ik hier kocht had mijn flat een jaar leeg gestaan. De vraag prijs is sinds die tijd (2013) met 35000 euro gestegen. Ik vind het verbazingwekkend. En dat is met erfpacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.