Meer sporten heeft ook nadelen :)

Sinds dit jaar lukt het meer sporten en meer bewegen eigenlijk best goed. Op een dipje rond de geboorte van onze dochter na, zit de regelmaat er goed in. De kilo’s vliegen er nog niet heel hard af, al ben ik zo’n 8 kilo kwijt sinds begin dit jaar, de conditie gaat wel vooruit. De voel ik niet alleen zelf, maar mijn sporthorloge bevestigt dat met harde getallen.. 🙂 Van een conditie van ver beneden het gemiddelde voor mijn leeftijd behoor ik intussen met mijn conditie bij beste helft. Voor wat het waard is natuurlijk.

Gemiddeld sport ik op dit moment 3-4x per week al was de afgelopen week wel een uitschieter met maar liefst 7 activiteiten. Zo ging ik een dag heen en weer op de racefiets naar het werk, maakt ik mijn eerste zwemmeters in het buitenwater, wat best fris was en dook ook nog een keer het zwembad in om wat baantjes te trekken. Daarnaast liep ik ook nog een rondje hard. Vandaag volgt dan nog de kers op de taart door een rondje fietsen direct te laten volgen door een hardlooprondje.

Ik heb me namelijk zo gek laten maken om binnenkort aan de start te verschijnen van een heuse triathlon bij ons in de buurt.

Maar wat zijn dan de nadelen van al dat sporten? Dat zit hem voornamelijk in de spullen die je toch wel nodig hebt. Een pak waarin je kunt zwemmen, fietsen en hardlopen had ik nog niet, dus die heb ik aangeschaft voor de triathlon. Kosten, 6o euro. Mijn loopschoenen had ik al wel een aantal jaren, maar hadden er nog weinig kilometers op staan. Daar is nu verandering in gekomen en heb ik gisteren vervangen. Deels omdat de slijtage echt duidelijk zichtbaar werd en deels omdat ik voelde dat de meeste demping er wel uit begon te raken. Prijs €140. Ik wil/durf daar ook niet op te besparen, want schoenen zijn zo belangrijk in het voorkomen van blessures heb ik in het verleden door schade en schande gemerkt.

Voor de fiets heb ik nog geen kosten gehad dit jaar, maar ik verwacht aan het eind van het fietsseizoen ook wel een onderhoudsbeurt nodig is.

Hoe vaak bewegen/sporten jullie per week?

4 antwoorden op “Meer sporten heeft ook nadelen :)”

  1. Goed bezig zeg. Je gaat toch geen hele triatlon doen? Daar moet je wel iets langer voor trainen lijkt mij 🙂
    Zelf sport ik eigenlijk veel te weinig. Als ik 3x in de 2 weken red is het veel. Eigenlijk te weinig naar mijn zin, maar naast het werk komt het er gewoonweg niet van om daar zin voor te maken.

  2. Toen ik drie dagen in de week werkte ging ik met de fiets. Momenteel verlof. Ik merk wel dat ik veel meer wandel nu zoon geboren is. Zodra ik weer groen licht heb zou ik graag wat meer willen gaan doen. Zwemmen o.i.d. Heel veel succes met trainen!

  3. sport op t moment helemaal niet. hou er niet van en alleen ga ik dus niet.. jaren gezwommen op zondagochtend met mn schoonzus tot zij niet meer kon/wou. een jaar aquapower gedaan met een buurvrouw tot zij niet meer kon door werk/opleiding ernaast. beweeg wel maar dat mag je geen sport noemen 😉 zou wel iets meer moeten bewegen eigenlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.