Mijn laatste kleine pensioen afgekocht

Begin dit jaar heb ik een begin gemaakt met het ordenen van mijn pensioenen. Ik kocht toen het pensioen af dat ik in één jaar werken bij een groot adviesbureau had opgebouwd af en heb die uitkering belegd.

 

Daarnaast had ik nog een minipensioentje die ik had opgebouwd met een bijbaantje tijdens mijn studententijd. Die zou mij wel helemaal €30 bruto per jaar gaan opleveren.

Ik was dit pensioentje alweer vergeten eerlijk gezegd, maar nadat ik een overzicht kreeg toegestuurd ben ik gelijk maar in de digitale pen gekropen om ook dit pensioen af te kopen. Dat levert me nu ongeveer €230 netto op. Dat geld gaan we beleggen zodat het de komende jaren kan groeien en hopelijk levert dat dan op mijn pensioendatum wat meer op dan die dertig euro per jaar..

Wat doen jullie met kleine pensioentjes?7

6 antwoorden op “Mijn laatste kleine pensioen afgekocht”

 1. niet af kopen.het levert meer op dat niet te doen en behalve dat je er belasting overheen betaal wordt het gezien als inkomsten dus belast,dus hoe klein ook afkopen verlies je op

 2. Ingebracht bij mijn nieuwe pensioen toen ik van baan wisselde.
  Al kan dat niet altijd en met de huidige stand van de pensioenfondsen waarschijnlijk helemaal niet.

 3. Sinds 1 januari 2019 zijn de regels t.a.v. kleine pensioenen veranderd en kunnen pensioenuitvoerders kleine pensioenen voortaan samenvoegen en onderbrengen bij de pensioenuitvoerder, waar iemand op dat moment zijn pensioen opbouwt.
  Dit is zo geregeld omdat mensen steeds vaker van baan veranderen en daardoor kleine pensioenen opbouwen.

 4. 30 euro per jaar klinkt niet veel, maar is wel een levenslange uitkering.
  Vorig jaar heb ik een klein pensioen laten samenvoegen. Schrok vooral van hoeveel belasting die ik anders nu moest betalen (en vooral de impact op toekomstige opbouw).
  Zelf beleggen is natuurlijk ook een goed alternatief. Kijk in verband hiermee ook eens naar je jaarruimte/ reserveringsruimte. Dan kun je belastingvrij beleggen voor pensioen.

  1. heb ik aan gedacht. Maar dan zit ik nog aan mijn pensioenleeftijd vast met dat geld. Nu kan ik er eerder van met pensioen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.