Mijn zwakte hersteld

Een tijdje terug schreef ik dat we voorlopig even zouden stoppen met beleggen ten gunste van het op peil brengen van onze buffer. Dat ging toen al vrij snel erna mis toen we (ik) toch nog wat aandelen Abbvie kochten toen die flink in prijs daalden.

Dat zat me al een hele tijd niet lekker, dus afgelopen weekend besloot ik om de 5 aandelen die we in juni kochten weer te koop te zetten. Dit in tegenstelling tot wat ik eerder zei dat ik zou wachten tot het aandeel ex-dividend zou zijn gegaan. Mijn geweten speelde me parten en daarom kon ik niet meer wachten. Dat de koers intussen alweer wat gestegen was sterkte me in die beslissing; zo zou mijn zwakte ons in ieder geval geen geld kosten.

Vandaag werden de aandelen verkocht. Tegen een koers van $73 precies, terwijl we ze hadden gekocht voor 67 dollar per stuk. Deze transactie leverde ons €322,74 op terwijl de aankoop ons €294,74 gekost had. Op dit zwakke moment van mij hebben we uiteindelijk €28 winst gemaakt, een snelle winst van 9,5%. Wel kost het voor wat verwacht jaarlijks dividendinkomen, te weten €16,02 netto. We zijn dus als het ware met de schrik vrij gekomen. Het gehele bedrag is op dit moment onderweg van de broker naar de betaalrekening om daarna gelijk door te reizen naar onze bufferrekening.

Nu is het zaak om me niet weer te laten verleiden om weer  wat te willen kopen..

Hebben jullie ook wel eens van die momenten van zwaktes?

2 antwoorden op “Mijn zwakte hersteld”

  1. Waarom heb je het niet gewoon laten staan en gecompenseerd met minder/geen aankopen in juli? Nu loop je het dividend mis en ben je ook nog eens twee keer transactiekosten kwijt.

    1. Daar heb je gelijk in. Was ook meer een gevoelskwestie. Ik wilde in juni al geen aankopen doen en ik moet me daar dan ook aan houden vind ik zelf. Vandaar de verkoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.