Nieuwe aankoop: Abbvie

Ondanks dat we op dit moment niet echt de focus op het beleggen hebben, houden we een aantal aandelen wel in de gaten. Zo ook de aandelen die we al hebben. Als er tussen die aandelen zich dan  een “koopje” voordoet is het soms lastig om die te weerstaan. Zo kochten we gisteren een aantal aandelen ABBVIE bij toen de koers daarvan flink zakte.

Het bedrijf

Abbvie(ABBV) is een farmaceutisch bedrijf. Het is een aantal jaren geleden afgesplitst van Abbott Laboratories. Er valt veel te schrijven over Abbvie en dat heeft Pollie nog niet zo lang geleden al gedaan. Dat ga ik dan niet nog een keer doen. Wel kan gezegd worden dat Abbvie een geliefd bedrijf is in de dividend-groei “community”.

Dividend

Ik reken Abbvie tot de Dividend Aristocrats ondanks dat het bedrijf pas 7 jaar zijn dividend verhoogd heeft. Als onderdeel van Abbott Laboratories gebeurde dat namelijk ook al 40 jaar op rij. De laatste dividendverhoging was afgelopen januari toen het kwartaaldividend omhoog ging van $0,96 naar $1,07, een stijging van bijna 11,5%.

Het bedrijf betaalt dus ieder kwartaal dividend uit en op jaarbasis is dit dus $4,28 per aandeel.

De aankoop

We kochten 5 aandelen Abbvie bij tegen een koers van $78,35. De transactiekosten bedroegen €0,52. Het dividendrendement van deze aankoop bedraagt ruim 5,4%. In totaal betaalden we €347,70 voor de aankoop. Bruto levert deze aankoop op jaarbasis $21,40. Netto is dat ruim €16.

We hadden al 20 aandelen in onze portefeuille. Met deze aankoop erbij is Abbvie op dit moment één van onze drie grootste bezittingen.

De aankoopwaarde van onze portefeuille gaat hiermee over de €11.000 heen. De huidige waarde van de portefeuille is intussen de €12.000 gepasseerd. Ons verwachte jaarlijkse netto dividendinkomen is inmiddels €456.

Wil je onze totale beleggingsportefeuille zien dan kan dat op onze portefeuillepagina. Ons verwachte dividendinkomen kun je hier bekijken.

Eén antwoord op “Nieuwe aankoop: Abbvie”

  1. Mooie aankoop in een dip. Abbvie is ook een van mijn grootste holdings, vandaar dat ik nog niet bijgekocht heb.

    Staat nu op <$78, dus blijft enorm interessant. Ach ja, we kijken in mei wel weer. Budget is nu toch op. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.