Nieuwe positie: Bank OZK

Bij de aankondiging van ons aflosfonds schreven we dat we geen geld van de hoeveelheid cash die we zouden krijgen zouden gaan beleggen. We zouden al het geld op de spaarrekening laten staan en daar werkloos laten staan tot het gebruikt kon worden om af te lossen op onze hypotheek.

Na nog eens goed nadenken hebben we besloten om 5%, dus €1.500 van het aflosfonds toch te beleggen. De reden daarvoor is tijd: we hebben dit deel van het aflosfonds pas in 2023 nodig om af te lossen. We zijn er zeker van dat we dat bedrag tegen die tijd wel extra gespaard kunnen hebben.

Het bedrijf

Bank OZK (OZK) is regionale bank zonder poespas uit de VS. Het is nog geen dividend Aristocrat, maar de afgelopen 9 jaar heeft het elk kwartaal haar dividend verhoogd. Ook deze week kondigde OZK weer een dividendverhoging aan van ruim 4% ten opzichte van vorig kwartaal. Ten opzichte van vorig jaar is de dividendverhoging ruim 19%.

Dividend

OZK betaalt dit kwartaal $0,25 dividend uit. Dat wordt betaald in oktober. Standaard betaalt OZK elke eerste maand van het kwartaal haar dividend uit. Voor ons is dat leuk meegenomen, aangezien dat de maanden zijn waarin wij het minste dividend ontvangen. Dat is nu nog zo, maar nu iets minder minder dan de andere maanden.

De aankoop

We kochten 30 aandelen van OZK tegen een prijs van $27. Met transactiekosten waren we hiervoor in totaal ruim €738 kwijt. Dit levert een verwacht jaarlijks dividend inkomen op van $30,00 bruto of €23,18 netto. Het dividendrendement op deze aankoop is 3,7%. Dat is mooi boven het streven van 3% waar we ons op richten.

 

3 antwoorden op “Nieuwe positie: Bank OZK”

  1. Mooie aankopen hebben jullie gedaan van die €1500. En begrijpelijk als je opeens zo’n bedrag achter de hand hebt.
    Ben je niet bezorgd dat het nog vaker gaat jeuken om ermee te beleggen?

    1. We hebben al een bakje talkpoeder staan ;). En om onszelf te beschermen daartegen overwegen we om het in verschillende deposito’s vast te zetten.. Dan kunnen we er niets mee…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.