Nieuwe positie Johnson & Johnson

Bij de aankondiging van ons aflosfonds schreven we dat we geen geld van de hoeveelheid cash die we zouden krijgen zouden gaan beleggen. We zouden al het geld op de spaarrekening laten staan en daar werkloos laten staan tot het gebruikt kon worden om af te lossen op onze hypotheek.

Na nog eens goed nadenken hebben we besloten om 5%, dus €1.500 van het aflosfonds toch te beleggen. De reden daarvoor is tijd: we hebben dit deel van het aflosfonds pas in 2023 nodig om af te lossen. We zijn er zeker van dat we dat bedrag tegen die tijd wel extra gespaard kunnen hebben.

Het bedrijf

Johnson & Johnson (JNJ) is één van de schoolvoorbeelden van dividendgroeiaandelen. Intussen heeft het bedrijf haar dividend 56 jaar op rij verhoogd. Hiermee is het niet alleen een Dividend Aristocrat (>25 jaar dividendverhogingen) maar zelfs een dividend ing (>50 jaar dividendverhogingen). Verder is het een farmaceutisch bedrijf met ook een cosmetische tak. Zie voor een uitgebreide analyse de site van suredividend.com. JNJ is ook één van de beleggingen die we hebben gedefinieerd als basisaandeel in onze portefeuille.

Dividend

JNJ is verwikkeld in een dingetje over talkpoeder. Dat heeft de koers de laatste tijd geen goed gedaan, tenminste in de ogen van bezitters van hun aandelen. Van een prijs ruim $147 vorig jaar zakte het naar $122 op het laagste punt. Nu schommelt de prijs al een tijdje rond de $130.

JNJ betaalt op dit moment een kwartaaldividend $0,95. Dat is dus $3,80 op jaarbasis.

De aankoop

We kochten 6 aandelen van JNJ tegen een prijs van $131. Met transactiekosten waren we hiervoor in totaal ruim €716 kwijt. Dit levert een verwacht jaarlijks dividend inkomen op van $22,80 bruto of €17,62 netto. Het dividendrendement op deze aankoop is 2,9%. Dat is net iets onder het streven van 3% waar we ons op richten.

Zoals de scherpe lezer misschien opvalt, we hebben met deze aankoop iets minder dan de helft van de €1.500 geïnvesteerd in JNJ. We deden nog een aankoop. Die zullen we in een volgende post bespreken.

3 antwoorden op “Nieuwe positie Johnson & Johnson”

  1. Naast het talkpoeder schandaal is natuurlijk ook hele opiaten crisis verhaal van invloed op de huidige stand. Ik wil al een tijdje inkopen maar deze zaken zetten me soms wel extra aan het denken…

  2. Jullie plan wisselt wel op korte termijn wel erg vaak en erg snel. Ik hoop dat dit korte termijn denken niet mis gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.