Ons nieuwe thuis

In mei 2020 kregen we onze huidige woning, hemelsbreed 200 meter van onze toenmalige woning vandaan. Dit huis bood alles wat we zochten in een woning, een rustige (doodlopende) straat zodat de kinderen lekker kunnen buiten spelen, meer ruimte voor al onze rotzooi en een ruimere tuin om met lekker weer buiten te kunnen zitten.

Waarom verhuizen?

We woonden op zich prima in ons vorige huis. Een eensgezinswoning met tuintje, geen mot met de buren en in een wijk waar we het prima naar ons zin hadden en hebben.

Maar na de komst van onze jongste voelde het toch allemaal wat krap en vonden we onszelf steeds vaker op Funda en rondjes door de wijk lopen op zoek naar de ideale plekjes en woningen. Ons nieuwe huis staat op één die plekjes. Bij het derde huis dat we bezichtigden was het raak.

Nieuwe hypotheek

Een nieuw huis betekent ook een nieuwe hypotheek.  Dat was dan wel een leuke uitzoekklus. In de afgelopen jaren was ik best wel tegen wat puntjes aangelopen die ik in een nieuwe hypotheek anders zou willen zien. Zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om onbeperkt extra af te kunnen lossen. Ook was het een heerlijke manier om van onze rigide spaarhypotheek af te komen.

Uiteindelijk kwamen we met onze hypotheekadviseur bij Obvion uit. Daar hebben we nu een hypotheek met een rente van gemiddeld 1,3% en maandlasten die iets lager waren dan die van de hypotheek van ons vorige huis.

Klussen en verbouwen

Voordat we het huis gingen bewonen zijn we nog wel flink aan de slag gegaan met vooral de benedenverdieping. We vervingen de keuken, lieten alle muren stuccen, lieten de vloer egaliseren en er werd een pvc-vloer gelegd. Boven werd er alleen geschilderd en kwam er een nieuwe laminaatvloer. Op zolder schilderden we de boel alleen. Klussen in een lockdown was trouwens best uitdagend om aan je materialen te komen, maar dat ging uiteindelijk toch gewoon volgens planning

Hoe bevalt het nu?

Intussen wonen we nu ruim een jaar in ons nieuwe huis. En we hebben hier echt ons thuis gevonden. Het was een bijzonder jaar met heel veel thuis zijn en, zeker in het begin, weinig mensen over de vloer. Wel schrokken we na een jaar van ons energieverbruik in dit huis. We hadden wel een lichte stijging verwacht, maar na ook een jaar voornamelijk thuiswerken op een zolder waar in de zomer de airco aan moest en in de winter een extra elekrisch kacheltje, liepen de kosten best op.

Verduurzamen

Daarom zijn we dit jaar begonnen met het verduurzamen van ons huis. In juni werd ons dak vol gelegd met zonnepanelen (13 stuks)  en hebben we opdracht gegeven voor het vervangen van al onze kozijnen door kunststof exemplaren met HR++-glas. Verder wordt de dakkapel ook gelijk vervangen voor een kunststof exemplaar waardoor ook op zolder een deel van de isolatie een stuk zal verbeteren. We zijn ook nog aan het kijken om nog een tweede isolatiemaatregel te laten uitvoeren zodat we in aanmerking komen voor subsidie op de kosten.

Dit alles lukte ons niet uit eigen middelen, dus hebben we begin dit jaar extra gefinancierd. Over hoe het nu precies met onze hypotheek zit zal ik binnenkort eens een blog schrijven, maar met deze extra hypotheek zitten we nu op ongeveer de maandlasten die we ook voor ons oude huis hadden.

Verkoop

Dat oude huis verkochten we trouwens met een winst van €129.000 op een aankoopbedrag van €190.000. Dat was na nog  geen 7 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.