Ons oude appartement is nu een ton meer waard

Toen wij, na twee jaar met dubbele lasten, eindelijk ons oude appartement in Rotterdam verkochten, waren we maar wat blij. Dat was in september 2015. We kregen er weliswaar net zo veel  oor het huis als M er voor betaald had, maar hielden wel een restschuld over ter hoogte van de kosten koper, zo’n €14.000. Deze restschuld hebben we vorig jaar geheel terugbetaald.

Nu zagen we vorige week een bericht op Facebook van onze oud-bovenbuurvrouw. Zij heeft haar appartement nu te koop gezet. Voor een vraagprijs van meer dan €100.000 hoger dan dat wij er twee jaar geleden voor kregen.
En ondanks dat we nog volledig achter de beslissingswedstrijd staan dat we toen ons appartement verkochten,  voelt dat toch een beetje zuur. Dat zou snel verdiend hebben kunnen zijn. 
Aan de andere kant, hadden we dan nog 2 jaar met dubbele lasten gezeten waarbij we dus ook niet hadden kunnen aflossen op onze huidige hypotheek en waarbij we ieder dubbeltje hadden moeten omdraaien. En de gemoedsrust van de afgelopen 2 jaar is misschien wel meer waard dan een ton….
Schieten de huizenprijzen bij jullie ook zo snel omhoog?

14 antwoorden op “Ons oude appartement is nu een ton meer waard”

 1. In Den Haag idem, huis gekocht in 2015 en het huis naast ons is verkocht voor 30.000 euro meer. Terwijl dat huis in veel slechtere staat is, dan toen wij ons huis kochten.

 2. Hoi, het staat te koop voor €100.000 meer, maar dat zegt niet of men (de koper) dat waard vindt (de verkoopster uiteraard wel). Het gaat om de uiteindelijke verkoopprijs, niet waar het voor te koop staat.

 3. Ik zou geen spijt hebben omdat:
  1) dit een vraagprijs is en
  2) wellicht niet marktconform en
  3) mevrouw denkt dat de bomen tot in de hemel groeien en
  4) gemoedsrust inderdaad veel meer waard kan zijn en
  5) ik "spijt" sowieso niet zo'n nuttige emotie vind.

 4. Herkenbaar. Ons oude apartement ook verkocht met dik verlies, in 2013 en nu te verkocht voor 40.000€ meer dan wij kregen toen. Maar dan hadden we nu ook 75.000€ meer moeten neertellen voor ons huidige huis, dus we zijn blij met onze situatie!

 5. Ons huis is bijna 3x zoveel waard geworden, wat is nu het juiste moment om nog een keer te verhuizen?
  Wachten op de volgende crisis of het hoogtepunt in de markt?

 6. Ik heb ik 2013 mijn galt gekocht voor 135000 – na een jaar leegstand. Nu staat er niets leeg, en een flat (in slechte staat) was vorige maand na een week verkocht voor 165000. In een opkomende wijk in Amsterdam

 7. Het juiste aan– of verkoopmoment bestaat niet. Niet met aandelen, niet met huizen.
  Kijk niet achteruit, maar naar de toekomst. Die als en dan momenten. Je hebt er niets aan.

  Een tijd lang dubbele lasten, maar vooral de onzekerheid. Je wist toch niet wanneer de huizenprijzen gingen stijgen.
  Alles hing af van de banken.

 8. Achteraf is altijd makkelijk (én goedkoop) wonen.

  Wij zitten aan de andere kant van de medaille, 2,5 jaar geleden op een populaire plek in de randstad ons huis gekocht. Vorig jaar 2 makelaars over de vloer gehad en toen zaten we al boven de €80000,= stijging tov aankoopprijs+kosten koper+verbouwing. Je schiet er alleen niets mee op, want ons volgende huis is waarschijnlijk toch duurder en dus harder gestegen 😉

  Wel geeft het misschien mogelijkheden om een vastgoedhypotheek te krijgen in de toekomst nu de LTV nog maar zo'n 65% is en dan kunnen we het gaan verhuren.

 9. ja denk t wel. ook bij de nieuwbouwhuizen.. elke volgende fase zijn de huizen weer duurder… terwijl ze niet groter zijn dat dezelfde huizen in de vorige fase.. (de nieuwbouwwijk wordt nu vol/afgebouwd, heeft jaren stil gelegen door de crisis) en ook bestaande huizen gaan als warme broodjes over de toonbank t is dat we niet willen verhuizen anders had ik ons huis ook laten taxeren haha. anderhalf jr geleden gekocht, veel geklust en ergens nieuwsgerigi hoeveel t nu waard is… al was t toen al hoger getaxeerd dan waar we t voor kochten omdat t gedwongen verkoop was…. maar goed we betalen netjes onze annuitaire hypotheek en we zien wel ooit als we t verkopen

 10. Wij hebben ons vorige huis in 2010 voor een leuke prijs gekocht in de crisis en nu net met goede winst verkocht. We hadden het geluk dat we uit de randstad zijn verhuisd dus ons nieuwe huis hebben we ook ver onder de vraagprijs kunnen kopen. Kortom pure timing die op dat moment juist voor ons was anders hadden we vast ook net quite gespeeld als we het vorig jaar hadden verkocht. Maar het voelt wel lekker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.