Ook onze spaarbank laat de rente zakken

Lange tijd hebben ze het volgehouden, onze spaarbank. Maar ook zij hebben eraan moeten geloven. Eergisteren kregen we een mailtje dat ook zij de spaarrente een stuk verlagen. We hoopten nog op een 1 aprilgrap, maar helaas. Per 1 april is de spaarrente bij de Leaseplanbank ook gedaald tot 0,25%.

Dit is nog steeds de hoogste rente die je kunt krijgen bij een Nederlandse bank op een normale, vrij opneembare, spaarrekening. Echter betaalden ze tot nog toe een rente die 0,1 procentpunt hoger lag, namelijk 0,35%. De daling van de spaarrente is 14%. Als  een bedrijf waarin wij beleggen het dividend zoveel zou verlagen zouden we het gelijk in de verkoop gooien, maar met spaarrekeningen is dat toch weer een ander verhaal.

3 antwoorden op “Ook onze spaarbank laat de rente zakken”

  1. balen weer idd.. wij sparen bij moneyou, heb t meeste in 6 maanden depositos en een deel op de gewone spaarrekening zodat we er bij kunnen in noodgevallen. op de normale spaarrekening is het daar ook al 0,25% idd de 6 en 1 jaar depositos zitten op 0,4%… triest.. 🙁

  2. balen, maar je moet het wel allemaal in perspectief blijven zien. Toen enkele jaren terug de rente van 3.2% naar 3.1% hoorde je niet veel mensen klagen, maar als het van 0.2% naar 0.1% gaat wel.
    En het ironische hiervan is dat de effectieve rente in het eerste geval harder daalde van in het tweede geval: van 3.247% naar 3.144%.

  3. Als je geld op een spaarrekening ziet als een buffer, hoeft het ook niet te renderen. Zelf hou ik een minimaal bedrag aan om te sparen (6 maanden uitgaven) en het meerdere gaat óf naar de hypotheek óf naar de beleggingsrekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.