Passief inkomen: dividend

Alhoewel onze beleggingsportefeuille nog zeer bescheiden is, beginnen de eerste inkomsten binnen te komen. In april kregen wij de eerste keer 9€ uitgekeerd aan dividend. Deze maand verwachtenwij zo’n €12 te ontvangen.
Dit zijn nog geen wereldschokkende bedragen, maar allerlei beetjes helpen. De aandelen die wij hebben keren elk kwartaal dividend uit.
Het beleggingsfonds dat waar we maandelijks een klein bedrag in investeren keert geen geld uit, maar herbelegt de inkomsten uit rente en dividend.

Om uiteindelijk een mooi constant passief inkomen te krijgen zouden we de aandelen zo moeten kiezen dat er elke maand dividend wordt uitgekeerd. Dat zou moeten kunnen want niet elke bedrijf keert in dezelfde maand uit. Zo zouden weduwe ook naar onze beleggingsportefeuille kunnen kijken.

Beleggen jullie ook of proberen jullie op een andere manier een passief inkomen te ontwikkelen?

7 antwoorden op “Passief inkomen: dividend”

 1. Wij beleggen niet. We overwegen om tzt in vastgoed te investeren. (Naast ons eigen vastgoed -de hypotheek- dus)
  Passief inkomen zo wel heel mooi zijn, maar voorlopig nog niet dus.

 2. Ik ben het aan het opbouwen. Maar ik zie het zeker nog niet als oassief inkomen. Ik zit nu op het niveau dat wat ik de ene maand heb opgebouwd, de andere maand net zo hard weer kwijt kan zijn. Ik doe ook niet alleen die met dividend uitkeringen. Die was afgelopen keer trouwens 0,90 eurocent :')

 3. Wij zijn in vastgoed aan het investeren en krijgen daar inkomen van. Of dat passief is of niet hou ik in het midden, want met vastgoed in eigen beheer heb je altijd wel iets als werk. Maar het inkomen dat we eruit halen is wel heel erg mooi ja

 4. Dividend beleggen is een hele mooie en stabiele belegging,
  Wij doen het al jaren en kopen ook iedere maand bij.
  We doen hetzelfde en niet via een beleggingsfonds.
  aandelen zoals Shell, Unilever, Ahold keren ieder kwartaal uit. succes ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.