Rabo-klanten lossen fors af

In de eerste helft van dit jaar hebben Rabo-klanten fors afgelost. In totaal deden zij 8,3 miljard euro aan extra aflossingen op hun hypotheek. Jammer genoeg kon ik zo snel niet achterhalen wat de totale portefeuille van Rabo-hypotheken is, maar ik vind dat een behoorlijk bedrag.

Zeker als je het vergelijkt met klanten van onze bank, de ABNAMRO, waar ik in het halfjaarverslag las dat er “maar” 1 miljard euro extra afgelost was. Ondanks dat wij dit jaar al zo ons best gedaan hebben daar aan bij te dragen.

Hebben jullie ook extra afgelost dit jaar?

21 antwoorden op “Rabo-klanten lossen fors af”

 1. Ik droeg bij an die 1 miljard… 😉

  Misschien is het bedrag percentueel helemaal niet zo groot. Ik heb even gegoogled, maar kan de marktaandelen van deze banken zo snel niet vinden….

 2. Nee niet afgelost maar gestort in de spaarhypotheek.
  Op papier "blijft" de schuld gelijk maar voor mijn gevoel en me bankrekening is hij echt lager 😉
  Gr John

 3. nee we lossen nog niet extra af. eerst alle spaarpotten vullen, daarna de studieschuld versneld aflossen en pas daarna de hypotheek, mits de spaarpotjes dus gevuld zijn. we hebben een annuiteire hypotheek dus lossen sowieso al af.

 4. Hier 6000 afgelost dit jaar en we gaan door hebben de smaak flink te pakken. Het is grappig hoe dat bij ons werkt,eerst maar af en toe wat toen dachten we we doen structureel 200 euro,dit een tijdje gedaan. Toen gingen we het verschil zien van nooit afgelost(we hebben een aflossingsvrije hypotheek)en het afgeloste gedeelte toen naar 500 euro aflossing ging nog harder en nu zitten we sinds 2 maanden op 1000 euro per maand aflossing. Het gaat lekker hard zo en hopen gauw van die bankschuld af te zijn en van die bank. We hebben niet veel inkomen zijn rond de 60 maar door gewoom te beginnen met aflossen kregen we er steeds meer lol in en zien we steeds meer mogelijkheden wat we kunnen doen om ons doel te halen.

  1. Dat is nou het grote voordeel van een rentevast periode van één jaar. Je mag ieder jaar aflossen wat je kunt. Eind van het jaar ben ik hypotheekvrij, dan gaat het grote sparen om met 57 jaar met pensioen te kunnen beginnen.

 5. Wij hebben € 10.550,00 extra afgelost op onze aflossingsvrije hypotheek en € 3.500,00 extra ingelegd in onze bankspaarhypotheek. Ik kan niet wachten tot het weer januari is om extra af te lossen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.