Rentemiddeling nog onaantrekkelijker gemaakt

Vanmorgen had ik een mailtje in mijn mailbox dat vanaf nu rentemiddeling mogelijk was bij onze bank. Nadat ik op de link geklikt had en de informatiepagina eens goed las, viel mij op dat er iets veranderd was ten opzichte van de informatie die er eerst op deze pagina stond.

Er was nu opeens het kopje afhandelingskosten toegevoegd. deze bedragen €250. Zoals ik al zei, dat stond er eerst nog niet, anders had ik dat in mijn vorige blogs over rentemiddeling (1, 2, 3) al wel meegenomen.

Als de berekening wel hetzelfde is gebleven als eerder beschreven was, levert rentemiddelen op ons annuïtaire deel van de hypotheek ongeveer €22 per maand besparing op. Echter kost dit dus wel eenmalig €250. We zouden die €250 ook kunnen gebruiken voor een extra aflossing, en de rente ongemoeid laten. Dan besparen we €1,30 en blijft er dus nog maar €20 per maand over.
En natuurlijk is dat best nog een besparing, maar de bank doet er wel alles aan om het rentemiddelen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.

2 antwoorden op “Rentemiddeling nog onaantrekkelijker gemaakt”

 1. Mee eens! De Rabobank heeft zeeijs de afhandelingskosten recent verhoogd naar 350,00. Ook gelden er bijzondere voorwaarden in geval van verhuizing. De ABN kent dat dan weer niet.

  In ons geval scheelt het minimaal 63 euro bruto per maand. Bovendien lossen wij het resterende deel af in vier jaar, over de resterende zes jaar betalen wij de boete niet. Dit is volgens de bank toegestaan. Over deze variant hoor je de Consumentenbond niet. Volgens de bankmedewerker is dit wel een heel uitzonderlijke situatie 😉

  Als morgen de extra aflossing is verwerkt denk ik dat wij er voor kiezen. Ik zal er dan ook over bloggen.

  1. ik ga in ieder geval even rekenen. Wat nog niet duidelijk is, is hoe de boeterente berekend wordt bij een annuïtaire hypotheek. Als dat goed wordt meegerekend hebben we er meer voordeel aan verwacht ik.
   Maar inderdaad moet morgen eerst de extra aflossing verwerkt zijn..
   Belachelijk vind ik ook dat het €250 kost en dat alles via internetbankieren gaat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.