Savings rate: januari 2016

Ruim een week geleden schreef ik hoe ik mijn savings rate ga berekenen. Intussen heb ik op die manier onze savings rate voor januari uitgerekend. In januari bedroeg onze savings rate 49,7%.

Wat hebben wij die maand dan zoal gespaard of geïnvesteerd? In januari hadden wij extra inkomsten door een schenking, maar ook extra uitgaven aan de auto. Daarnaast hebben we regulier en extra afgelost op onze hypotheek en hadden we de reguliere aflossing op de restschuld.

5 antwoorden op “Savings rate: januari 2016”

  1. Is een mooie rating. Houden jullie nog verschil tussen reserveringen voor onderhoud en afschrijving en sparen?
    Maar ja, als je aflost, dan valt het sparen weg natuurlijk. Zo was het bij mij wel het geval.

    1. Nee dat doen we niet. We kijken gewoon wat de toename van het saldo van de spaarrekeningen is. Als we dan moeten vervangen, zal dat die maand dus een behoorlijke tik op de savings rate zijn. Maar op de lange termijn gemiddelde genomen komt het uiteindelijk allemaal op hetzelfde uit…

  2. Zo, dat is wel erg netjes, ervan uitgaande dat die schenking (extra inkomsten) en de uitgaven aan de auto nagenoeg gelijk zijn. Anders vertekent het wat deze maand. Maar zoals je zelf al zegt moet je het over een langere periode bekijken. Bij mij staat het ook op de planning om hier eens mee aan de slag te gaan. Immers, er moet ook een plan na het aflossen liggen (hoewel dat nog ver weg is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.