Spaarrente daalt met 33%

Onze huisbank kondigde deze week aan dat ze de rente op haar spaarrekeningen verder gaat verlagen. Vanaf 17 juli zakt de rente van niks naar 2/3 van niks (van 0,03% naar 0,02%).

Gelukkig staat onze buffer niet op een spaarrekening van onze huisbank, maar hebben wij daarvoor een rekening bij de Leaseplanbank. Die biedt op dit moment nog 0,25% rente, dat is 12,5x zo veel als onze huisbank dan doet.

Hebben wij dan helemaal geen geld op de spaarrekening van onze huisbank staan? Jawel, vlak na het storten van mijn salaris en het overschrijven naar de buffer en het doen van de extra aflossingen op de hypotheek maken we een groot deel van wat er dan nog op de betaalrekening staat over naar de spaarrekening van de huisbank. Daarvandaan maken we gedurende de maand geld over wanneer dat nodig is om de vaste lasten en andere zaken mee te betalen. Wat overblijft laten we staan om mogelijke hogere lasten in een andere maand te kunnen opvangen. Als het bedrag te hoog wordt op deze spaarrekening maken we dat over naar de buffer, de beleggingsrekening of doen we er een extra extra aflossing op de hypotheek mee. Dat is afhankelijk hoe die zaken zich verhouden tot doelen die we gesteld hebben voor dat jaar..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.