Spaarrente daalt weer verder

De afgelopen dagen kreeg ik van twee van onze spaarbanken een mailtje dat de rentes zouden worden aangepast. En aangepast betekent natuurlijk: verlaagd.

Onze hoofdspaarbank, A.rgenta, verlaagt de rente per morgen naar 0,7%. De N.N bank verlaagt de rente ongeveer tegelijkertijd naar 0,8%. Voor beide geldt dat dit een daling is van 0,1% punt. Weer wordt het ietsje minder rendabel om je spaargeld alleen maar op de rekening te laten staan.

Wij hebben nog één deel van ons spaargeld dat op dit moment nog 1,0% spaarrente krijgt, ook al is dat maar tijdelijk. Rond de tijd dat voor veel mensen het vakantiegeld wordt uitbetaald was er een actie bij M.oneyou dat als je minimaal €1.000 stortte en t/m 1 september liet staan, je 0,2% extra rente kreeg over die periode.

Hoeveel rente krijgen jullie op dit moment nog op je spaarrekening(en)?

8 antwoorden op “Spaarrente daalt weer verder”

 1. Zelfde bank (A) en ik kreeg ook die mail. Bedroevend…
  Nog erger is mijn huisbank: oranje leeuw. Ik durf niet eens meer te kijken naar het percentage..
  Hoe denk jij over spaargeld van de kinderen in een deposito stoppen?

  1. wij hebben een kindrekening bij A.SN voor onze dochter. Daar krijgen we nog 1,8% op. Maar nadeel is dat het geld vast staat totdat dochter 18 wordt. Aan de andere kant vind ik de rente die daar tegenover staat het voor haar wel waard….

 2. Iedereen is zo overal zo kwaad op de banken dat de rente lager wordt (facebook/fora). Ze zijn niet anders gewend om rente te ontvangen en denken dat het een recht is. Maar het niks anders dan marktwerking. En de banken kunnen op het moment op andere plekken voor niks geld krijgen. Dus ik denk dat we blij mogen zijn dat we uberhaupt nog wat krijgen. Ik krijg op het moment ook nog 0,8%.

  1. Ik ben niet kwaad op de banken, het is inderdaad gewoon de markt. Maar het maakt me wel alerter om te zoeken naar andere mogelijkheden om meer rendement te maken tegen aanvaardbaar risico. Maar dan wel met geld dat we meer hebben dan de minimale buffer die we hanteren.

  2. Het ging mij ook niet om jou. Maar de globale reactie op dit soort berichten. Moneyou heeft vaak leuke post-its op facebook. En dan lees je daar alleen maar reacties van "wat zijn jullie een *piep* bank en ik ga met me geld wel naar een ander" en dan denk ik, bij welke bank ga je het beter krijgen dan…

 3. Op de VISA kaart (onze spaarrekening) 0,70% bij een saldo >€500. Verder heb ik een deposito dat 4,60% rente geeft (!) (Geluk is met de dommen: op het goede moment afgesloten.) Jaarlijks rendement crowdfundprojecten: 7,7%

 4. Elke maand is ons inkomen zeer goed. Spaarrekeningen hebben we niet. Wel onroerend goed wat ook wat geld opbrengt. Wij wonen riant, leven er goed van. En wij hebben voldoende mogelijkheden van de bank om met de huidige lage rente te lenen en te genieten. Hypotheek is ook laag. Wij zijn allen maar blij met de bank en lage rente. Ons huis heeft ook voldoende overwaarde. En we zijn gepensioneerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.