Sportieve uitdagingen tot het einde van het jaar

In de doelen voor dit jaar heb ik (M) naast de financiële doelen ook niet-financiële doelen gesteld. Die doelen waren gericht op het lezen van boeken (dramatisch, pas drie boeken uitgelezen terwijl ik er voor 12 ging) en sporten/bewegen.

Over dat laatste heb ik al een aantal keer wat geschreven, en elke keer was de teneur: ik ben een paar weken redelijk bezig, maar zodra ik erover blogde kwam de klad erin. Dus het is nu zeker een risico om te bloggen dat ik weer een zekere regelmaat in het hardlopen heb gevonden.

Vanaf begin september heb ik dus zogezegd enige regelmaat in het hardlopen. Die regelmaat bestaat uit één keer in de week de schoenen aantrekken en naar buiten. Vaak alleen, soms met een vriend, waarmee ik eigenlijk altijd te hard ga. Dus alleen lopen bevalt me nu beter.

Dat ik vanaf september weer aan het lopen was, had ook een reden. Ik had me opgegeven voor de Rotterdam Nightrun. Daar heb ik ook aan mee gedaan. Ondanks dat ik met het zelf lopen niet verder was gekomen dan 4,5 km aan één stuk, heb ik die avond 8,5 km gelopen. Wel met een wandelpauze tussendoor, maar toch een heel stuk verder dan ik in meer dan een jaar gelopen had.
Ook de weken erna heb ik weer trouw 1x per week gelopen, maar wel weer kortere afstanden.

Nu vind ik het tijd om weer 2x per week te gaan lopen. Maar om dat voor elkaar te krijgen merk ik dat ik wel concrete doelen moet hebben. Die moeten natuurlijk wel een beetje realistisch zijn.

Gisteren liep ik 5 km in ongeveer 32 minuten. Voor het eind van het jaar wil ik de 5 km weer binnen het half uur kunnen lopen. Daarnaast wil ik voor het eind van het jaar weer 10 km aan één stuk kunnen hardlopen.

Om mezelf een extra stok achter de deur te geven zal ik elke tweede maandagochtend een stukje schrijven hoe het sporten me de afgelopen week is vergaan.

Hoe gaat het met jullie sportieve doelstellingen?

2 antwoorden op “Sportieve uitdagingen tot het einde van het jaar”

  1. Vandaag 3 weken geleden begonnen in de sportschool. Eerste week mega spierpijn, maar inmiddels lekker in het ritme. Het late thuiskomen (ik sport tussen werk en avondeten) is een nadeel, maar het fitter voelen weegt daar niet tegen op. Mijn sportieve doelstellingen om 3x per week een uur naar de sportschool te gaan, haal ik tot nu toe. Wel door nog één keer in het weekend te gaan, want 3 avonden laat uit mijn werk vind ik het niet waard.

    Ik heb ook nog overwogen om een extra pagina in mijn blog menu te plaatsen en daar mijn voortgang bij te houden. Regelmatig een stukje schrijven vind ik eigenlijk ook wel een goed idee.

  2. zit nog in de fase dat ik wel wil hardlopen maar t nog nooit gedaan heb en dus alle mogelijke smoezen uit de kast haal omook niet te beginnen.. (de kinderen, mn werk (ja flexibel en fulltime, geen 9-5 baan 😉 en kan t niet wegleggen :p ben gastouder dus zeggen dat ik een half pauze neem gaat niet :p) wel een jaar lang gesport in t zwembad, maar nu de buurvrouw even niet kan, ga ik dus ook niet… dus nu helemaal niets.. (behalve gewoon wandelen, buiten spelen met de kids en met de (bak) fiets naar school)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.