Verzekeraars winnen terrein op hypotheekmarkt

Steeds meer mensen sluiten hun hypotheek af bij een verzekeraar in plaats van bij traditioneel bij één van de grootbanken. Dat schrijft nu.nl in dit niewsbericht. Het martkaandeel van Rabobank, ING en de ABNAMRO zakte de afgelopen tijd naar precies 50%. 

Aegon wint het meeste terrein. Bij de verzekeraars zijn de hypotheekrentetarieven, zeker bij langere looptijden, vak wat lager dan bij de grootbanken valt in het stukje te lezen. Een kleine zoektocht op een vergelijkingssite laat dat echter niet zien.
Wat me zelf is opgevallen is dat over het algemeen bij aanbieders buiten de grote 3, de hypotheekvoorwaarden wat meer variëren. Meer verscheidenheid in boetevrije aflossing bijvoorbeeld.

4 antwoorden op “Verzekeraars winnen terrein op hypotheekmarkt”

  1. Florius is toch onderdeel van ABN?
    Vind hier de voorwaarden best goed, bijv onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen, en dit via ideal.
    Was een grote vooruitgang voor mij toen ik bij SNS wegging;)

    1. Bij een verzekeraar valt het deel van je hypotheek wat je al afgelost hebt, soms niet onder het deposito garantie stelsel. Is bij ons het geval met een spaarhypotheek, ik wist dat niet.

  2. Ik vond het super irritant (van mij zelf dan) dat ik niet verder heb gekeken naar een hypotheek waar je meer dan 10% boetevrij mag aflossen. Achteraf aanpassen doet de hypotheek verstrekker niet aan.

    1. Eens! Aan de andere kant waren wij op dat moment nog helemaal niet bezig met extra aflossen van onze hypotheek. Nu zou ik zeker kiezen voor een partij waar ik boetevrij kan aflossen (zoals bij Florius of Munt).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.