Vooruitblik 2e kwartaal 2016

Nu het eerste kwartaal er bijna op zit, is hebben we even de tijd genomen om financieel alvast vooruit te kijken naar het volgende kwartaal. Er staat ons dan namelijk een aantal grote uitgaven te wachten.

Ten eerste zullen we de tuin gaan aanpakken. Dat betekent:

 • Alles eruit halen
 • De boel flink ophogen
 • Opnieuw bestraten
 • Opnieuw beplanten. 
 • Houten schuurtje plaatsten
Dit geldt zowel voor de voor- als achtertuin. We gaan alles zelf doen (met hulp van vrienden/familie) en daarmee hopen we een boel geld te besparen. We hebben hier een reservering voor gemaakt (in de buffer) van €2000. Of dat genoeg is zullen we zien, maar toen we vorig jaar hebben uitgerekend wat we nodig hadden bleef het daar onder in ieder geval.
Daarnaast heeft de auto nieuwe banden nodig. Toen we de auto kochten zat daar een set nieuwe allweatherbanden onder. Die reden verder prima, maar er zitten ook wel wat nadelen aan, waaronder snellere slijtage.
Daarom gaan we er nu gewoon zomerbanden onder laten leggen. En afhankelijk van hoe de winter wordt en of we nog wintersportplannen hebben zullen we dan in het najaar ook nog een keer winterbanden aanschaffen. 
Deze zomerbanden zullen inclusief montage zo’n €500 kosten. Hier hebben we ook een bedrag voor gereserveerd staan.
Alles bij elkaar toch behoorlijk wat extra uitgaven in het komende kwartaal.
Hebben jullie nog grote uitgaven op de planning staan het komende kwartaal?

7 antwoorden op “Vooruitblik 2e kwartaal 2016”

 1. Wij werken met doelen voor elk jaar. Alleen, nu zul je altijd zien dat je soms ingehaald wordt door de realiteit. De schutting, die voor 2017 op de planning stond om aangepakt te worden, is nu zo slecht geworden dat deze bijna omvalt. De poort is er al uitgevallen 🙁 Dus, dat betekent keuzes maken. Het bed vervangen doen wij nu volgend jaar (of als er extra inkomsten zijn aan het eind van het jaar). De schutting en poort worden komende weken vervangen. Balen, maar goed…

  1. @bespaarbalans had je je meevaller van 500€ van de halkast al opgemaakt?
   Hoeveel kost een nieuwe schutting? Die van ons lijkt ook sneller slechter te worden dan verwacht… Helaas.

  2. Nee, die staat nog op de spaarrekening 🙂
   Het maar net hoe duur je het wilt maken en hoe groot de tuin is 😆. Wij kiezen voor hardhouten panelen met 17 planken van 1.4 cm dikte. Deze gaan makkelijk 30 – 40 jaar mee. Deze liggen rond de 140 – 180 euro per paneel. Idem de poort. Je hebt ze ook bijvoorbeeld van vurenhout, maar die zijn met een jaar of tien rot. De prijs is er ook naar, vanaf 35 – 50 per paneel. Inclusief afvoer bestaande schutting en poort, nieuwe panelen en poort, montagemateriaal en arbeidsloon (2 dagen) denken wij een bedrag van 1750 tot 2000 euro nodig te hebben. Ik ben benieuwd, want de prijsopgave komt begin volgende week 😏

 2. Wij verwachten zelf binnenkort ons kunststof kozijn geleverd te krijgen, en dan komt dus ook de laatste rekening van de verbouwing. Daar hebben we in elk geval 90-95% van het bedrag al voor gereserveerd staan op een spaarrekening. Hoe het precies uitvalt weet je nooit natuurlijk.
  Verder geen grote uitgaven. Normaal in Q2 altijd de vakantie, maar deze aanbieder wilde het geld al hebben in Q1. Dus dat hebben we al betaald.
  Lijkt Q2 dus voor ons een voordelig kwartaal te worden. (En extra aflossen dus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.