We hebben een koe gekocht

Vooraf: Dit is geen advertorial.

Hoewel we er eigenlijk nog nooit over geblogd hebben, stond al een tijdje op ons verlanglijstje, onze eetgewoontes wat veranderen. Niet dat we nu zo slecht eten, we eten redelijk gevarieerd en eten genoeg groenten. We zorgen ervoor dat we goed voldoen aan de schijf van 5. Dit is geen uitnodiging om een hele discussie op te starten over wat de beste eetgewoonten zijn.

Maar met de boodschappen viel het ons de laatste tijd wel op dat er wel heel vaak dezelfde soorten vlees in de aanbieding waren. En van aanbiedingen houden wij, dus we hadden veelal dezelfde stukken vlees op tafel staan. Denk daarbij aan kipdrumsticks, gepaneerde schnitzels, allerlei soorten worstjes en gehakt, heel veel gehakt.

Maar dat vlees kan nog wel eens van discutabele oorsprong. De plofkippen zijn bij veel supermarkten weliswaar in de ban gedaan, maar dat wil niet zeggen dat het leven van de dieren die je nu voorgeschoteld krijgt een heel stuk beter is dan van de gemiddelde plofkip.

Daarom zijn we eens gaan zoeken naar alternatieven en kwamen we uiteindelijk uit bij koopeenkoe.nl.

Op hun startpagina werd ik al gelijk gegrepen. De eerste tekst die je ziet is: “Eet minder vlees, eet goed en traceerbaar vlees”. Een bedrijf dat vlees verkoopt en begint met eet minder vlees spreekt ons aan, aangezien het ook een hele goede marketingtruc kan zijn natuurlijk.

Hoe werkt het?
De koeien staan in de ruime stal of in de wei en blijven daar ook totdat genoeg mensen een pakket vlees hebben gekocht. Pas als “al het vlees” van de koe is verkocht, wordt de koe geslacht. Dan wordt het vlees twee weken gerijpt, vacuüm verpakt in tweepersoons maaltijden en gekoeld thuisbezorgd. Je kunt zelf het moment in de week aangeven wanner het bezorgd wordt. In de Randstad wordt gratis bezoorgd, ik weet niet hoeveel bezorgkosten er daarbuiten worden berekend.

Je kunt uit 3 pakketten kiezen, alledrie van verschillende koeiensoorten. Eén pakket is officieel biologisch vlees.

Wij hebben gisteren voor het eerst een pakket besteld. Wat er in ons pakket zit kun je in het plaatje hiernaast zien. Het is geschikt voor 28 maaltijden met twee personen. We betalen voor dit pakket €99,95. Dat is een hoop geld. Met een dochter van nu 2,5 jaar, denken we dat we per maaltijd wel genoeg hebben aan één portie.

Hoe lang denken we hiermee te doen? We eten 1-2 per week rundvlees. Laten we uitgaan van 2x per week. Als we echt genoeg hebben met zijn drieën aan een tweepersoons portie, zouden we dus 14 weken met dit pakket moeten kunnen doen. Volgens de website kan het vlees een jaar in de vriezer bewaard blijven. Dan kost dit iets meer dan €7 per week. En misschien nog wel belangrijker, vinden we het ook beter smaken?

Als dit bevalt willen gaan we wellicht ook kippen- of varkensvlees bestellen, maar eerst willen we afwachten hoe verloopt met de bestelling.

Over hoe het hele bestel- en bezorgproces verloopt zal ik jullie via blogs op de hoogte houden. En misschien delen we ook nog wel wat mooie foto’s van de maaltijden die we er mee gemaakt hebben.
Toen we ons pakket bestelden was er 90% van de koe besteld. Na het schrijven van dit blog was de koe geheel verkocht. Daar kregen gelijk een mailtje van:

Mocht je zelf ook via deze website je rundvlees willen bestellen, dan kan dat via de volgende link:

Als je via die link een bestelling plaatst, krijg je €5 korting. Wij krijgen dan een tegoedbon van ook €5 voor een mogelijk volgende bestelling.

Hebben jullie wel eens nagedacht om (een deel van) je avondmaaltijden op een andere manier te kopen dan in de supermarkt?

6 antwoorden op “We hebben een koe gekocht”

 1. Ik zal binnenkort eens kijken op deze site.
  Wij bestellen al een aantal jaren online bij OKVLEES.nl. Wij zijn erg tevreden over de kwaliteit, het assortiment en het leveringsproces.

  Wij bestellen meestal twee tot drie keer per jaar voor rond de 150 euro per keer. Hiermee doen wij, per bestelling, zo'n 4 tot 5 maanden. Dan eten wij bijna elke dag vlees, maar hebben wel kleine porties ingevoerd. Het meeste vlees is per twee stuks verpakt, wij eten daarvan met zijn drieën.

  1. Dat is hier ook. Porties per 2 stuks, behalve bij bijvoorbeeld bij de kleine worstjes. Die zijn per 4 verpakt. Ze gaan er van uit dat je er daar 2 per keer van eet..

 2. Ik heb vroeger bij een Turkse slager welees een half schaap gekocht. Moest van tevoren besteld worden en dan in overleg werd het vlees verdeeld en gesneden hoe je dat wilde.
  Tegenwoordig eten we minder vlees en ik heb geen grote vriezer meer.

 3. Wij halen vlees al ruim 2 jaar bij koppenmaker en bevalt ons prima. We doen gemiddeld een half jaar met 1 pakket omdat we daarnaast ook in kwartaal 2 polderhoenkippen halen en vis eten of lams apart. Zelden halen we vlees bij supermarkt. We eten gemidd 2 a 3x vlees, 2 dgn vis en overig vegetarisch. Alles is prima in de vriezer te bewaren en uurtje voor koken kan je vlees beste in koud bak water zetten om te ontdooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.