WOZ-waarde door het dak

Gisteren viel onze nieuwe WOZ-beschikking op de digitale mat. Dat was even schrikken. Onze WOZ-waarde steeg met maar liefst €28.000 van €221.000 naar €249.000.

Dat onze WOZ-waarde flink zou stijgen hadden we wel verwacht. Maar dat het met zo veel zou stijgen… Wel goed voor onze netto waarde natuurlijk, maar verder kost het alleen maar geld. De gemeentelijke lasten zijn namelijk voor een groot deel gebaseerd op de WOZ-waarde.

Verder was er nog iets vreemds aan de hand. Ons huis steeg ongeveer twee keer zo veel in waarde als alle andere huizen in ons rijtje. Waar de stijging van de andere huizen tussen de €10.000 en €15.000 lag was die van ons veel hoger. Dat had ik namelijk gelijk even gecheckt bij het WOZ-waardeloket.
Ons huis ging van de laagste WOZ-waarde van het rijtje naar dat met de hoogste WOZ-waarde.
Voor ons een reden om een bezwaar te overwegen. Ik denk namelijk dat er ergens een typefoutje is gemaakt.

Eén huis in ons rijtje had vorig jaar exact dezelfde WOZ-waarde als ons huis. Hun nieuwe WOZ-waarde is nu €231.000. Als onze WOZ-waarde net zo veel gestegen was als die van dat huis, zo ons dat op jaarbasis €20 aan gemeentelijke lasten schelen. Dat is het bedrag natuurlijk niet, maar het gaat om het principe.
Zoals het nu is komen onze gemeentelijke lasten uit op €67 per maand en wordt het in 10 maanden afgeschreven.

Hoe viel jullie WOZ-waarde uit dit jaar? En hebben jullie wel eens bezwaar gemaakt tegen de WOZ-waarde?

5 antwoorden op “WOZ-waarde door het dak”

  1. Bij mij viel de vastgestelde WOZ-waarde alleszins mee. Dit is natuurlijk ook een inschatting van de waarde van de woning op 1 januari 2018. Ik heb het huis pas een paar maanden in bezit, maar voor een behoorlijk hoger bedrag gekocht.

  2. Wij hebben hem nog niet. Ik had vorig jaar een stijging van 20.000 Euro en verwacht dit jaar misschien wel een stijging van 30.000 Euro erbij. De huizenprijzen hier in de wijk zijn ziek, dus niet gek. Bezwaar maken doe ik niet, misschien zouden ze dan langskomen en nog hogere WOZ rekenen 😉 Bovendien, bij eventuele verkoop kan een hogere WOZ weer helpen in een hogere vraagprijs. Als die twee erg ver uit elkaar liggen, heb ik daar altijd wel een mening over 😉

  3. Wij hebben de nieuwe berekening volgens mij nog niet binnen, maar hier scheelt het per jaar meestal 1000 of 2000 euro, dus dat heeft niet veel impact. Je kunt trouwens altijd even bezwaar aantekenen; ik heb dat in het verleden ook wel (met succes) gedaan.

  4. Je hebt het bij ons al gelezen het is 10.000 boven onze oorspronkelijke hypotheekschuld. En tov vorig jaar van 142.000 naar 168.000 gegaan. Maar onze buren zijn duurder. Denk ook niet dat wij te veel betalen. Ons 2 kamer appartement levert zeker 200.000 euro op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.