Zorgverzekering onder de loep

Zo aan het eind van het jaar is het weer tijd voor het jaarlijkse spervuur aan reclames van de zorgverzekeraars. Het hele jaar hoor of zie je ze niet, maar samen met de komst van de kerstliedjes op SkyRadio steken ook de zorgverzekeraars hun kop weer op.

Ook wij hebben de verzekeringen weer onder de loep genomen. Voor mij (M) blijft de collectieve verzekering via mijn werkgever het goedkoopste. Dat komt grotendeels omdat mijn werkgever nog een extra vergoeding geeft wanneer je je aanvullend verzekert. Zo levert een aanvullende verzekering mij netto geld op.

Voor V ligt het anders. Die kan wel via mijn collectiviteit verzekerd worden, wat naast wat korting op de basisverzekering alleen wat extra behandeling van bijvoorbeeld fysiotherapie bij de aanvullende pakketten.
Eigenlijk zouden we voor haar, met in het hoofd de vergoedingen die ze sowieso gebruikt, apart moeten kijken welke verzekering voor haar het voordeligste is.

Daar hebben we dit jaar niet de tijd voor genomen. Wel hebben we nog even goed haar aanvullende pakket onder de loep genomen. Vorig jaar wilde ze een extra uitgebreid pakket in verband met de vergoedingen rondom zwangerschap en bevalling, maar in 2019 verwachten we geen gezinsuitbreiding. Dat gezegd hebbende, heeft ze besloten om een lager aanvullend pakket te nemen. Dit scheelt op jaarbasis ca. €110, oftewel ruim 9 euro per maand.

We waren wel te laat met het invoeren van deze wijziging om de incasso voor het hele jaar al aangepast te krijgen. We zullen dat in de loop van januari wel terugkrijgen en dat zal dan de eerste inleg zijn voor de reservering van de zorgverzekering voor 2020.

De “besparingen” of kortingen die wij in totaal ontvangen

  • Maximaal eigen risico M: €240
  • Per jaar betalen M: €25,58
  • Collectiviteitskorting M: €186,52
  • Per jaar betalen V: €30,38
  • Collectiviteitskorting V: €186,52

In totaal is dat een korting van €669 op jaarbasis.

Nemen jullie in deze periode de zorgverzekering onder de loep?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.